Etu-
sivu
Sipuli-
ja mukula-
kasvit
Perennat Puu-
vartiset
Yksi-
vuotiset
Muuta


Sipuli- ja mukulakasvit

Tässä linkit tieteellisen nimen mukaan aakkostettuihin listoihin, valokuviin ja lisätietoihin suurimmasta osasta puutarhassa kasvattamistani sipuli- ja mukulakasveista. Aivan kaikkia lajeja en ole tähän sisällyttänyt, toisaalta myöskään kaikkia listattuja lajeja ei puutarhassa enää ole.

Koska mukula- ja sipulikasvien ja perennojen välinen rajanveto on aika keinotekoinen, jotkut lajit saattaisivat kuulua pikemminkin perennalistaan ja toisin päin. Perennalistojakin saattaa siis olla syytä vilkaista. Olen yrittänyt löytää kasveille oikeat nimet, mutta joistakin olen edelleen epävarma. Sellaiset tapaukset on merkitty kysymysmerkillä tieteellisen nimen perässä.

kulta- ja tähtisahrameita
Sipuli- ja mukulakasvisivut:


Tieteellisen nimen mukainen järjestys aiheuttaa päänvaivaa, jos tieteellinen kasvin nimi ei ole selvillä. Nimistötietoja voi hakea Suomen Biologian Seura Vanamon ylläpitämästä tietokannasta Kassusta. On tosi hienoa ja mahtavaa, että tällainen tietokanta on meille tarjolla! Niiltä osin, kun Kassulle tuntemattomia taksoneita tulee vastaan, voi hakea apua Kew Gardensin tietokannasta World Checklist of Selected Plant Families, joka kattaa aika mukavasti hankalampia sipuli- ja mukulakasvisukuja, ja toki myös muita puutarhakasveja.