Etu-
sivu
Sipuli-
ja mukula-
kasvit
Perennat Puu-
vartiset
Yksi-
vuotiset
Muuta


Otuksia puutarhassa

Joitakin valokuvia hyönteisistä ja muista otuksista puutarhassa.

Nokkosperhonen

Yksi tavallisimpia perhosiamme, nokkosperhonen (Aglais urticae), punalatvalla.

Neitoperhonen

Neitoperhonen (Inachis io) nautiskelemassa valkoalpilla. Valkoalpi ei ole kaikkein suosituin puutarhan kasveista perhosten keskuudessa, mutta kyllä siinäkin vierailijoita riittää.

valkoinen perhonen

Syyssyrikkä on tunnettu perhoskasvi, mutta olen ollut huomaavinani että sekä punalatvat että punainen punatähkä ovat vieläkin suositumpia. Tässä jonkin sortin kaaliperhonen (Pieris-sukua) syrikässä.

kuparikuoriainen tai kultakuoriainen

Tämä on todennäköisesti kuparikuoriainen (Potosia cuprea), mutta kuvasta ei nää varmasti, vaan otus saattaa olla myös kultakuoriainen (Cetonia aurata). Joka tapauksessa näistä otuksista, joita näkee keski- ja loppukesällä aika usein kukissa, tulee mieleen E. A. Poen tarina Kultakuoriainen.

Varpusia

Varpusparvi ottamassa tomukylpyjä kukkapenkissä. Kuvassa niitä on kuusi, jos katsoo tarpeeksi tarkasti. Muuten ihan mukavia vierailijoita, mutta sotkevat melkoisesti.

tuntematon hyönteinen

En tiedä mikä tämä karvainen kärpäsen näköinen hyönteinen on. Se vieraili sinililjoissa aikaisin toukokuussa ja harjoittelin sen kanssa makrovalokuvausta. Luulin ensin että kyseessä on kimalainen, mutta selvästikään näin ei ole (ehkä kimalaiskärpänen, Bombyliidae?). Jos tiedät mikä tämä on, kerro! Yhteystiedot täällä sivun alareunassa.

the gardener

Puutarhan otuksista tavallisin on tietenkin puutarhuri itse. 25.5.2008.