Etu-
sivu
Sipuli-
ja mukula-
kasvit
Perennat Puu-
vartiset
Yksi-
vuotiset
Muuta


Kasvikuvia

Sain onnekkaasti käyttöön lisää levytilaa, joten tässä muutamia valokuvia jotka joko eivät tunnu toimivan pienemmässä koossa tai ovat vain keskimääräistä onnistuneempia.

Crocus Blue Pearl
Blue Pearl on ehkäpä kaunein "kasvitieteellinen" sahramilajike puutarhassani, vaikka kilpailu tittelistä on kovaa. Pidän kulta- ja sinisahrameista enemmän kuin isompikukkaisista kevätsahrameista, ehkäpä aikaisuuden, kukkien muodon ja herkemmän värityksen vuoksi. 12.4.2008.

bumblebee and crocus
Kimalainen on joutunut kuvaan nololla hetkellä. Kaveri on sukeltamassa nokka edellä kultasahrami Cream Beautyn kukkaan. 12.4.2008.

Narcissus Mount Hood
Torvinarsissi Mount Hoodin kukkien torvi on aluksi melkein voinkeltainen ja vaalenee valkoiseksi muutaman päivän kuluessa kukan avautumisesta. 3.5.2008.

Tulipa sylvestis
Tulipa sylvestris eli metsätulppaani on kukan muodoltaan tulppaaniksi aika erikoinen. 10.5.2008.

Pulsatilla Röde Klokke
Punainen tarhakylmänkukka (Pulsatilla vulgaris Röde Klokke) 22.5.2008. Kukkien karvaisuus ja monille leinikkikasveille tyypilliset suuret ja selvät heteet ja luotit näyttävät hauskalta.

Tulipa hageri
Tulipa orphanidean (kreikantulppaani) lajike Hageri Splendens lienee yksi niitä sipulikasveja, joita ei saa kukkimaan uudelleen istutusta seuraavan kevään jälkeen. Se on kovin harmillista. 24.5.2008.

Trollius
Tarhakullero ja kerrian oksia 25.5.2008. Kulleron kukka on hyvin valokuvauksellinen.

Tulipa bakeri
Tulipa bakeri Lilac Wonder ei ole omia suosikkejani, mutta ohikulkijat tuntuvat pitävän siitä. Ehkäpä lahjoitan sipulit pois. 31.5.2008.

Tulipa praestans
Tulipa praestans Van Tubergen's Variety on ehkä vähäsen oranssimman punainen kuin lajike Fusilier..

Tulipa praestans
..taikka sitten ei - Fusilier tässä kuvassa. Molemmat ovat hyvin voimakkaan liekin- tai oranssinpunaisia ja erottuvat kyllä missä tahansa. Tiettyyn aikaan keväästä terttutulppaaneja voi bongata istutuksista kymmenien metrien päästä pelkästään väriläikän perusteella.